Fijn wonen als je ouder wordt

Woningcorporatie Talis heeft voor zijn huurders het magazine ‘Thuis’ opgesteld. Een special die gaat over fijn wonen als je ouder wordt.

Ouder worden doen we allemaal, elke dag. Soms lijkt het alsof ouder worden alleen maar met gebreken komt. Maar ouder worden biedt ook veel mogelijkheden. In dit magazine laat Talis zien wat zij hier als corporatie in kunnen betekenen.

 

Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis en lid van het Aanjaagteam: “Ik geloof dat het merendeel van de mensen het beste gedijt in hun eigen huis in de vertrouwde buurt. Een buurt waar je mensen kent en naar elkaar omkijken. Natuurlijk bieden we ook mogelijkheden als mensen willen verhuizen, bijvoorbeeld naar een appartement met een ontmoetingsruimte.”

 

Het bieden van een fijn thuis in een buurt waar mensen prettig kunnen wonen, kunnen corporaties natuurlijk niet alleen. Ronald Leushuis: “Vanuit ons landelijk Aanjaagteam maken wij ons gezamenlijk sterk voor het integrale vraagstuk van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. Samen werk ik graag verder aan oplossingen, waarbij we uitgaan van de wensen en behoeften van (oudere) mensen, maar ook van de kracht en zelf- en samenredzaamheid van mensen.”

 

  • Ronald Leushuis

    Voorzitter raad van bestuur bij woningcorporatie Talis