Verzorgingshuis Nieuwe Stijl

Gebiedsontwikkelaar AM heeft een nieuw woonzorgconcept voor ouderen ontwikkeld: ‘Let’s Live! – Verzorgingshuis Nieuwe Stijl’. De publicatie over dit concept is aangeboden aan Hans Adriani, bestuurlijk aanjager Aanjaagteam Wonen Welzijn Zorg voor Ouderen.

 

Het eerste project volgens de principes van ‘Let’s Live!’ wordt inmiddels door AM gerealiseerd in Hillegom in de woonzorgzone Elsbroek-Zuid. De kern van het concept: De bewoners hebben de beschikking over goede voorzieningen, diensten en zorg gedurende 24 uur per dag en 7 dagen per week. De gebouwen staan op aantrekkelijke en levendige locaties waar bewoners onderdeel uitmaken van de samenleving. Omgekeerd worden buurtbewoners uitgenodigd om gebruik te maken van de voorzieningen in de gebouwen, zodat interactie en ontmoeting worden gestimuleerd.

Hans Adriani: ‘Een concept bedenken is één maar het daadwerkelijk toepassen zoals door AM gebeurt op een locatie in Hillegom is twee. Met dit concept heeft AM iets moois in handen dat de komende jaren – er moeten 100.000 voor ouderen geschikte woningen bijkomen – een belangrijke rol kan spelen.’

Lees hier het volledige bericht

 

  • Arjan van den Oever

    Arjan van den Oever 6
    “Ik werk vanuit de passie om bij te dragen aan het creëren van fijne en gezonde plekken voor mensen om te wonen en te verblijven. Graag lever ik een bijdrage aan het realiseren van een omgeving voor ouderen waarin wonen, welzijn en zorg in balans zijn.

    “In het Aanjaagteam komen mijn passie en achtergrond samen. Ik heb - naast domeinoverstijgende, inhoudelijke kennis - ook ervaring met procescoördinatie en netwerkregie. Mijn netwerk en ervaring, mede opgedaan als adviseur binnen de Taskforce Wonen en Zorg (de voorloper van het Aanjaagteam), zijn van meerwaarde in deze rol als adviseur van het Aanjaagteam. Ik denk graag mee met vragen rond concretisering van de aanpak, waarbij ik altijd op zoek ga naar de verbinding met bestaande en nieuwe aandachtsgebieden.”